Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest prestigieuze NVM woningmakelaars uit het hoge segment door geheel Nederland, om uw bereik en belangen nog beter te kunnen behartigen. Voor meer informatie omtrent al onze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

HERVELD

Tielsestraat 136 - 6674AD
€1.295.000 k.k.
foto 1 Tielsestraat
foto 2 Tielsestraat 136
foto 3 Tielsestraat 136
foto 4 Tielsestraat 136

Bekijk alle 59 afbeeldingen

Description

'DE NIEUWE KAPELLE'

Uniek! De historische en Rijksmonumentale buitenplaats „De Nieuwe Kapelle", een statig en voornaam huis in de Betuwe, is nu beschikbaar gekomen. Het is zelden dat een dergelijk gerestaureerd huis met monumentale status en uitstraling te koop komt. De monumentale toegangspoort en eeuwenoude bomen aan de voorzijde van het huis, de uitgesleten hardstenen trap naar de monumentale voordeur en de oude raampartijen geflankeerd door de persiennes onderstrepen het statige karakter van het huis. De entree is groots, een brede hal met marmeren platen op de vloer, geornamenteerde plafonds en de fraaie trap verwelkomen u bij binnenkomst. De naamgeving aan het huis bestond reeds in 1887, toen de topografische kaart van Gelderland verkend werd. Het pand heeft verscheidene functies en bewoners gekend zoals notaris- en gemeentehuis en voorts heeft het dienst gedaan als ambtswoning van burgemeester H.L. s'Jacob tussen 1939 en 1946 en van burgemeester G.A.F. baron van Lynden. Aan de achterzijde van het pand is links een voormalig koetshuis gelegen met garage en paardenstallen. Rondom het huis een parkachtige tuin met oprijlaan, oude bomen, gazonpartijen, een weide en een paardenrijbak. Het geheel is gesitueerd op een perceel van 6.860 m².

BOUWKENMERKEN

- Bouwjaar: ca. 1869.
- Bouwaard: opgetrokken in steen. In 2003 is de woning geheel gerenoveerd/gerestaureerd en een nieuw dak aangebracht met isolatie.
- Isolatie: dakisolatie.
- Woonoppervlakte: ca. 437 m².
- Algemeen: het gehele ensemble staat geregistreerd onder toezicht van de Rijksdienst voor Monumentenzorg. Tevens staan de bomen (bij de poort) als monumentaal geregistreerd bij de Bomenstichting.

INDELING

Parterre
Entree, brede hal met trapopgang. Toilet. Aan de voorzijde een woonkamer met parketvloer, schouw en ornamenten plafond. Aan de andere zijde van de hal een tweede zitkamer met open haard en schouw, parketvloer, een suite en serre met openslaande deuren naar de tuin. Aan de achterzijde een eetkamer met schouw, raampartijen met binnenluiken en enkele vaste kasten. Gezellige woonkeuken met oude schouw, keuken in landhuisstijl met inbouwapparatuur. Oude plavuizenvloer is sfeerbepalend. Toegang tot vier oude, gewelfde kelders. Aangrenzend een bijkeuken met oud granieten aanrechtblad met pomp.

1e Verdieping
Royale overloop. Aan de voorzijde van het huis de ouderslaapkamer met balkon en o.a. twee vaste kasten. Aan de overzijde een slaapkamer van hetzelfde formaat. Luxe badkamer met een bad op pootjes, douche, twee wastafels. Separaat toilet met fonteintje. Tussenhal met vaste kast en toegang tot een balkon. 2e, 3e en 4e Slaapkamer zijn allen voorzien van inbouwkasten en vaste wastafels met warm en koud stromend water. Vaste trap naar de 2e verdieping.

2e Verdieping
Grote overloop voorzien van 2x een daklicht. 5e en 6e Slaapkamer voorzien van inbouwkasten, dakkapel en vaste wastafels met warm en koud stromend water. 7e Slaapkamer met dakraam. Tweede luxe badkamer met douchegelegenheid, toilet en vaste kasten. Doorloop naar de zolder met dakraam. Technische ruimte met CV-opstelling.

BIJGEBOUWEN

Koetshuis: Opgetrokken in steen. Dakbedekking door middel van dakpannen. Het dak is recent vernieuwd. Indeling: Garage met parkeergelegenheid voor meerdere auto's. Berging met zadelkasten. Enkele paardenboxen. Trap naar grote bevloerde zolder. Voorzien van water en elektra.

Aanvaarding in overleg.
Recht van gunning.

Features

Transfer of ownership
price
€ 1.295.000 k.k
Status
aktief
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Landhuis
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1869
Specific
N/A
Roof Type
Surface Areas And Volume
Living area
437 m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
1149 m3
Plot size
6870 m2
ContactpersoonMadeleine Buise
Real estate agent

+31 6 54 62 16 71
info@buisevansoest.nl

Buise van Soest Makelaars

Molenplein 1A
2242 HV Wassenaar


070-5117300


info@buisevansoest.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us