Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest prestigieuze NVM woningmakelaars uit het hoge segment door geheel Nederland, om uw bereik en belangen nog beter te kunnen behartigen. Voor meer informatie omtrent al onze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

UTRECHT

Jeruzalemstraat 3 - 3512 KW
€975.000 k.k.
foto 1 Jeruzalemstraat
foto 2 Jeruzalemstraat 3
foto 3 Jeruzalemstraat 3
foto 4 Jeruzalemstraat 3

Bekijk alle 49 afbeeldingen

Description

In de toch al zo rustige Jeruzalemstraat ligt midden in het Museumkwartier om de hoek van de Kromme Nieuwegracht en het Lepelenburgpark dit fraaie herenhuis met meer dan verrassende ca. 25 meter ommuurde diepe tuin, het eeuwenoude huis was vroeger onderdeel van het Jeruzalemklooster. In 1999 is de woning door de huidige eigenaren compleet gerenoveerd. De woning met monumentale uitstraling ligt in de oude binnenstad, de omgeving is aangemerkt als beschermd stadsgezicht. De tuin, met ook nog eens een breedte van ca. 10 meter, is er één die je zelden ziet. Het appartement ligt rustig aan deze tuin en al het goede dat de stad te bieden heeft ligt om de hoek, je loop of fiets zo overal heen en zelf woon je hier heerlijk rustig.

De ruimte (totaal 214m2), het vele licht en de hoge balkenplafonds zijn zaken die direct opvallen bij dit prachtige en sfeervolle pand. Hou je van wellness dan ben je hier ook aan het juiste adres, er is een hammam en een op maat gemaakte sauna in de werf die onder het huis is gelegen. Een heerlijke plek van in totaal 33m2 groot om te ontspannen. Het pand maakt deel uit van een reeds opgerichte VVE.

Indeling:

Begane grond:
Entree aan de Jeruzalemstraat met hier ook de bel en brievenbus. Hierna kom je in een mooie gang die naar het herenhuis loopt. Via de afgesloten poort kom je in de achtertuin en loop je door naar de woning.
Fraaie entree met veel glas, direct links is er een ruime garderobe, met 2 toegangsdeuren naar het terras. Rechts loop je naar de gezellige woon-/eetkeuken. Deze woon-/eetkeuken is voorzien van een fraai bij de bouw passend massief keukenblok met los staande rvs apparatuur. De grote plavuizen en het hoge balkenplafond geven de keuken de juiste sfeer. De naastgelegen woonkamer heeft dubbele openslaande deuren naar de tuin. De woonkamer is hoog en mede door de vierkante uitwerking praktisch in te delen. Alle kozijnen zijn tijdens de complete renovatie in 1999 vernieuwd en voorzien van HR++ glas. Aan de binnenzijde zijn alle ramen en deuren voorzien van op maat gemaakte Jasno-shutters die zorgen voor een prettige lichtinval.
Aan de achterzijde van de woning tref je een betegelde hal met toegang tot de 1e badkamer voorzien van een design wastafel, een toilet en een douche. Vanuit de hal is er middels een oude stenen trap toegang naar de werfkelder. De kelder is op stahoogte en omgebouwd tot een wellness ruimte. Zoals gezegd tref je hier het stoombad, de sauna, een zitgedeelte en relaxruimte. Het geheel is zeer sfeervol. Er is een tweede ruimte die je goed kan gebruiken als wijnkelder.

Eerste etage:
Los van de ruime overloop bevinden zich hier 3 zeer riante slaapkamers. De achterste slaapkamer heeft een fraaie plankenvloer en heeft door de hoogte dubbele ramen veel lichtinval. Deze kamer is voorzien van een vrijstaand ligbad met een wastafel tevens geeft deze slaapkamer toegang tot het 2e toilet. Eén slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een entresol om te slapen. Via deze slaapkamer is de grote walk-in-closet te bereiken en is er een 2e entree naar het 2e toilet. De derde slaap-werkkamer annex bibliotheek heeft dankzij de hoge glazen deuren goed contact met de binnentuin en kijkt ook uit op achterzijde van de monumentale panden van de Herenstraat en Nieuwegracht. De kloostertuin is driekwart omsloten door leslokalen van de Universiteit van Utrecht, rustigere buren kun je je niet wensen!

Het betreft hier een zeer sfeervol en bijzonder pand, de indeling is speels, de wellness een mooie extra plek om te ontspannen en de tuin een groot feest. Vele leuke plekjes, een vijver, buitendouche en een veranda met buitenkeuken en buiten haard, maken het een plek waar je graag vertoeft. Door de grote afmeting van de tuin bestaat er ook de mogelijkheid, na het doorlopen van de juiste procedure, om een aanbouw met eventuele onderkeldering te maken. Een object met vele mogelijkheden, we bespreken ze graag met je.

De ligging is zeer goed, zelf woon je hier heerlijk rustig en met een paar minuten zit je op een leuk terras in de binnenstad of loop je langs de Singel, Stadsschouwburg en bioscoop liggen om de hoek. Werk je buiten de stad? In iets meer dan 10 minuten loop je naar het Centraal station.

De huidige eigenaren zijn reeds vertrokken naar Amsterdam, voor wie snel een woning zoekt kan de oplevering daarom snel.

Kortom LEEF EN GENIET op de Jeruzalemstraat 3, we laten het graag een keer aan je zien !

Features

Transfer of ownership
price
€ 975.000 k.k
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
beneden + bovenwoning
Building type
Construction period
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
181 m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
33 m2
Volume in cubic meters
820 m3
Plot size
m2
ContactpersoonMadeleine Buise
Real estate agent

+31 6 54 62 16 71
info@buisevansoest.nl

Buise van Soest Makelaars

Molenplein 1A
2242 HV Wassenaar


070-5117300


info@buisevansoest.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us